Beeball dag groot succes!!!

Het zoemde afgelopen weekend van de Beeballers  op onze velden. 200 kinderen genoten van het spelletje Beeball, smulden pannenkoeken en ontdekten de stormbaan.

Als vliegen op de stroop werd de pitcher van het Nederlands team , Kevin Heijstek, na afloop van de door hem geleidde warming up, bedolven onder de jeugd die overal een handtekening op wilde.

Beeball2014-073

Beeball2014-117

De Zwijndrechtse professionele honkballer, die ooit als Beeballer bij ons begon, leidde deze warming up en was positief verrast.  Heijstek:
Ik ben toch wel wat gewend maar dit sloeg werkelijk alles. Een warming up voor 200 enthousiaste speler is iets dat ik niet meer ga vergeten.
Ze deden ook allemaal heel goed mee. Ok, er was gezegd dat ik wat handtekeningen kon gaan zetten. Dat werd een regelrecht gekkenhuis want
ik werd bedolven met petten, knuppels, shirts en de door de organisatie uitgedeelde fun-kaart waar een apart hokje voor handtekening was gemaakt.
Slim, want ik heb heel wat van die kaarten gezien en getekend.  Ik vond het super om te doen omdat alle kinderen super enthousiast zijn en
daarbij een hartstikke leuke dag beleven. Als ik daarin een steentje kan bijdragen met mijn aanwezigheid, maakt dat me gelukkig.
De gekste plaats waar ik mijn naam op heb gezet zijn de beide armen van een 5 jarige speler met een permanent marker. Deze jongen zal nog lang aan mij worden herinnerd’.

Beeball2014-264  Beeball2014-347

Onze 7 jarige Stella (speelster bij het Beeballteam)  vond het een topdag: ’De wedstrijden waren echt leuk en ik vond de stormbaan helemaal geweldig’.

Eva van de Helm (8): ‘Ik vond het heel spannend dat het bij mij op de club was en dat er zoveel kinderen waren. We hadden zelfs een meneer uit Honkbal 1 die ons de hele dag begeleidde. Wat mij betreft mag er bij elke wedstrijd wel een tentje met pannenkoeken staan’. Begeleider en eerste teamspeler Kevin van Nederpelt voelde zich vereerd om een team te mogen begeleiden:’ De internationale beeball-dag op hsv zwijndrecht was een hele ervaring voor me omdat het de eerste keer was dat ik met de majors (beeball) mee heb geholpen. Het was voor de kinderen spannend maar ook voor mezelf.  Ik wist niet wat ik moest verwachten en eenmaal op de club met zoveel kinderen met gespannen gezichten en glimlach..Tja wat wil je dan nog meer als begeleider?  Het was een geweldige dag waar de kinderen hebben genoten. Ik heb mooie honkslagen en vangballen gezien en vele home runs. Met name de lach op het gezicht deed me goed. De grootste clown van allemaal was de teambegeleider van het Franse team die als scheidsrechter zulke briljante caperiolen, met armen en benen, uithaalde dat de kinderen van het lachen pijn in de buik kregen. We hadden hem in de eerste wedstrijd als scheidsrechter en bij de laatste wedstrijd hadden de kinderen het er nog over. Dat is het gevoel dat me heel blij maakt. Lol maken, het spelletje spelen en je best doen, genieten. In één woord ‘fantastisch’.

Pim Bezemer omschreef de dag als een ‘droomdag’. Alles liep volgens het draaiboek. Er ging helemaal niets mis. Het meest schokkende waren de 8 pleisters die de EHBO moest plakken.

Beeball2014-452

Willem Verkerk, had precies voldoende ingekocht want hij stond aan het eind van de dag letterlijk met lege handen: ‘De hele limonade, snoep, hamburger -en fruitvoorraad is op’. Er is helemaal niets meer in. Dat heb ik nog niet meegemaakt. We hadden precies genoeg’.

Het bleek ook een gouden greep om een stand met pannenkoeken, gebakken door een grote groep ouders, neer te zetten. Met de funkaart konden de kinderen een pannenkoek ophalen, activiteiten doen, drinken halen, fruit eten enz. Enz.

Bij een volle kaart lag er een ijsje klaar. Het zal niemand verbazen dat er na verloop van tijd ook geen pannenkoek en geen ijsje meer te krijgen was.

Zodra het kon werd de stormbaan bezet met spelers die zich naar hartenlust konden uitleven op de grote kussens.

Beeball2014-241

Het succes van deze dag smaakt kennelijk naar meer want vast staat dat volgend jaar, in het jubileumjaar van HSV Zwijndrecht (50 jarig bestaan), de Beeball dag een vervolg zal krijgen. Inmiddels hebben zich in de laatste weken een aantal nieuwe leden bij ons aangemeld. Deze deden direct mee met de hele dag en sluiten direct ook aan bij de eerstvolgende training. (woensdag 16.00 uur). Aan het eind van de dag waren er alleen winnaars. Iedereen ging namelijk apetrots met een medaille en een zak met verassingen huiswaarts.

We kunnen als vereniging tevreden zijn met de enorme groep vrijwilligers (35) die zich voor deze geweldige dag hebben ingezet. Voorzitter van de organisatie, Desiree Valten, kijkt met veel genoegen terug op de dag:’ Het is voor een club goud om zo’n enorm aantal vrijwilligers te hebben die iets willen betekenen. We gaan volgend jaar het nog leuker, spannender en lekkerder maken. Dan zal er naast een bekende honkballer ook een speelster uit het Nederlands Softbalteam zijn om handtekeningen uit te delen. Dan hebben we ook een topper van het vrouwelijk geslacht’.

Aanstaande woensdag staat de volgende Beeballtraining op het programma. Tussen 16.00 en 18.00 uur gaan de Majors en de Rookies verder bouwen aan hun toekomst, die misschien wel net zo succesvol is als die van Kevin Heijstek.

Voor een uitgebreide fotoreportage, gemaakt door Anneke Thuss-Moes kun je terecht op  https://www.facebook.com/BeeBallDag2014?fref=ts   (vergeet deze pagina niet te likken)

Vrijwilligers
Het grootste gedeelte van de vrijwilligers