Burgemeester Schrijer traint mee

Gisteren, woensdag 7 mei , was het dan zover. Burgemeester Dominic Schrijer loste een belofte in die hij aan het bestuur had gedaan: ‘ Ik train een keer mee met het heren Softbalteam’. Het weer was goed, de opkomst beter dan normaal (Gerard Vaandrager sloot zich ook aan bij de Softballers) en er was een leuk kort programma voor de training begon. Theo Huizer had de regie, zoals altijd in de training, in handen en overhandigde een ingelijste foto van het gooien van de eerste bal bij de honkballers, aan het begin van dit seizoen, aan Dominic Schrijer.

foto 2        Theo en Dominic

Na het maken van een gezamenlijke foto, waar zelfs de geblesseerde Jan van Es voor was gekomen, ging de training los.

foto 6

De heer Schrijer deed zeker niet onder in snelheid en gooien van de bal voor de andere spelers. Het slaan en het fielden vergt toch wat meer training, maar ook dat ging onze burgemeester goed af. Samen met Gerard  Keuzenkamp, die 15 jaar geleden bij ons heeft gehonkbald  werd een volledige training afgewerkt. Het plezier straalde er vanaf.

slaan burgemeester       foto 11

Na afloop stond er in de kantine nog een heerlijke bitterbal klaar. Iedereen is het er over eens: ‘Dit is voor herhaling vatbaar en de heer Schrijer is van harte welkom om zich bij ons eerste softbalteam aan te sluiten’. Of dat ook zal gebeuren is de vraag. Wat wel voor 99% vaststaat is dat bij het bedrijventoernooi de Gemeente ook een team zal afvaardigen. Die kans zal de heer Schrijer hopelijk zeker niet laten lopen.