DSB1 verliest helaas beslissingswedstrijd tegen Euro Stars

Helaas heeft DSB1 afgelopen zaterdag 21 september op het prima onderhouden veld van The Braves in Gouda de beslissingswedstrijd om de promotiewedstrijden tegen DVH, de nummer 7 van de Overgangsklasse, met 3 – 8 verloren van Euro Stars. In een strijd die ruim 5 innings lang in evenwicht was en waarin DSB1 helaas in de gelijkmakende vijfde inning een uitgelezen mogelijkheid om een voorsprong te nemen, onbenut liet, besliste de Capelse dames de strijd in inning 6 in haar voordeel.

Ondanks deze nederlaag, in een wedstrijd die door iedereen als kers op de taart werd beschouwd, heeft DSB1 een zeer succesvol seizoen achter de rug. Een tweede plaats in de promotiepoule (13 overwinningen en slechts 3 nederlagen, waarvan twee tegen kampioen HCAW in deze promotiepoule). Dit is na een vierde en een vijfde plaats in de afgelopen jaren een prestatie van formaat. Naast dit positieve resultaat, kan DSB1 terugkijken op een seizoen waarin de ploeg zich op meerdere punten (softbal-technisch en mentaal) heeft ontwikkeld, waarin nieuwe speelsters moeiteloos zijn ingepast en in de ploeg zijn opgenomen en heeft het sportplezier en de teamspirit bijna het gehele seizoen de boventoon gevoerd.

Helaas nemen we aan het einde van dit seizoen afscheid van 4 speelsters en 1 coach. Volgend jaar zullen de speelsters Thammy Albertsz (terug naar Bonaire), Marlinda Becker (stopt), Daniëlle Janssen (herstellen van een blessure) en Danielle Zwitzer (stopt) helaas niet het shirt van DSB1 dragen. Ook coach Lennard van der Ham zal volgend seizoen jammer genoeg niet verder gaan bij de damesselectie. Wat de coaching betreft is er reeds invulling gegeven aan DSB1 voor komend seizoen (zie ook de website) en ook wat nieuwe speelsters betreft zit de softbalcommissie in combinatie met de coaches voor volgend jaar niet stil. Hierover volgt op korte termijn meer informatie.

Rest hierbij Euro stars te feliciteren met de winst van afgelopen zaterdag en hen voor aanstaande zaterdag heel veel succes te wensen in hun strijd tegen DVH in Amstelveen.