Burgemeester Schrijer gooit eerste bal!

A.s. zondag, 13 april, start voor onze honkballers van het honkbalseizoen 2014 met een dubbelwedstrijd tegen RCH Pinguïns. Nadat eerst op zaterdag de uitwedstrijd in Heemstede wordt gespeeld volgt op zondag 13 april de eerste thuiswedstrijd (aanvang 14.00 uur). Voor deze thuiswedstrijd zal onze burgemeester, Dominic Schrijer, de traditionele “eerste bal” komen gooien.

burgemeester_ZwijndrechtTwee van de drie startende pitchers van vorig seizoen zijn vertrokken, waardoor Marc Verkerk zich genoodzaakt zag om outfielder Aldrich Isenia om te vormen tot pitcher. Nieuw is de komst van een pitcher uit de Verenigde Staten. Op 17 april arriveert Layton White in Nederland om zich bij de selectie te voegen. White werd gescout uit het uitgebreide internationale netwerk van Marc Verkerk. Ook Amir Dou, speler van het nationale team van Curaçao, zal dit jaar voor onz hoofdmacht gaan spelen. Naast deze aanwinsten werden ook Mike Broer en Kevin Verroen (beiden over gekomen van Hawks) aan de selectie toegevoegd. In de technische staf zal Marc Verkerk gesteund worden door Reginald Mari als assistent coach en Koos van der Mark als pitchers trainer.

Na in 2013 voor het eerst in de Overgangsklasse gespeeld te hebben, verwacht Marc Verkerk dat zijn team dit jaar in de bovenste helft zal eindigen om in het tweede deel van de competitie in de promotiepoule mee te gaan doen.

De seizoen opening heeft voor ons een extra feestelijk tintje doordat het gerenoveerde veld officieel in gebruik wordt genomen met nieuwe dug-outs en voor het eerst toeschouwers die gebruik kunnen maken van de nieuwe zittribune. (De Ton Benningshof Tribune). Ons veld heeft hierdoor een meer professionele uitstraling gekregen, wat hopelijk zijn uitstraling op de spelers zal hebben.

Komt allen en zegt het voort! Laten we er a.s. zondag een feestje van maken!!!!

Weet u het nog? Vorig seizoen gooide de catcher van de Pinquins zijn helm stuiterend weg toen de grote nederlaag een feit was.

Heren 1 2