HB2: ISLANDERS VS ZWIJNDRECHT

Beste lezers,

Ik heb een waanzinnige middag gehad, de ochtend begon waardeloos, ik had me verslapen we zouden om half twaalf verzamelen en Appie schrok rond 1030 wakker. Jullie weten ik hou van slapen en een wijs sportman Martina Shurandy heeft eens gezegd dat je lichaam goed herstelt na een slaapperiode dus vandaar mijn voorkeur voor slapen dan gaat mijn lichaam zich herstellen en dan voel ik me daarna weer helemaal toppie met mijn 50 jaren jong.

Echt ik hoorde de regendruppels op mijn dak kletteren en ik dacht bij mezelf dit gaat hem niet worden vanmidag in Oude Tonge, ik bleef nog ff liggen en toen ben ik maar gaan bellen naar het wedstrijdsecretariaat en daar was het redelijk droog en de wedstrijd zou gewoon doorgaan. Onderweg naar Islanders hebben we een regen gehad dat wil je niet geloven en niemand kon zich voorstellen dat we deze wedstrijd zouden uitspelen maar jullie weten Appie is altijd heel positief dus met goed gevoel gingen we naar het veld en wat bleek toen we daar kwamen konden we onze zonnebril opdoen, het wolkendek was gebroken en de zon scheen heerlijk op onze bolletjes.

Na een goede BP en warming up begon de game om 1400 uur, we zaten van de week ff in de rats omdat onze catcher Dean op oefening is in Duitsland en er dus niet bij kon zijn, gelukkig troffen we Rune vrijdagavond op het honkbalveld en die had wel weer zin in een potje honkbal en beloofde ons om te gaan catchen, sommige oud spelers van Zwijndrecht en van het tweede team zijn echt old school en derhalve op elke plek inzetbaar in het honkbalveld hieruit blijkt maar weer eens dat een speler op diverse plekken moet kunnen spelen!!!!

Onze eerste inning was slecht alleen Kenny kwam op de honken en de rest ging gewoon uit, dillan met een actie van kort naar eerste honk, Shane door actie eerste honkman en Good old Gijs met 3 slag. De Islanders verging het niet beter, man op het honk door vier wijd, daarna actie pitcher naar eerste honk, een verre tik in het linksveld maar daarna ging deze loper uit door actie van Dillan naar Gijs en een vangbal van Dillan en uit was het met de pret.

De tweede inning van Zwijndrecht was nog slechter, drie actie achter elkaar van tweede honkman naar eerste honkman, Rune, Mark en Michael H waren de slachtoffers. Gelukkig was Kenny warm gedraaid op de heuvel en drie man achter elkaar kregen drie slag!!!! Way to go Kenny.

Onze derde inning begon goed, Cedric kon met drie slag gaan zitten maar Michael Z kwam met een fraaie honkslag op het eerste honk, daarna kon Michael doorlopen naar derde honk door een fraaie honkslag in het buitenveld waardoor Dillan zelf op het tweede honk kwam. Shane kwam met een verre honkslag slechts op het eerste honk maar zorgde er welvoor dat Michael en Dillan konden scoren, de Nul was gelukkig weg. Daarna kwam Kenny met een honkslag op het eerste honk en Shane op het tweede en toen kwam Gijs , de Opa , aan slag en die ramde de bal in het verre rechtsveld en Shane kon daarop ook binnen komen en Kenny stond startklaar op het derde honk om nog een punt te fixen. Daarna kwam Rune Verkerk weer aan slag, Rune is een tijd geblesseerd geweest maar wilde ons helpen vandaag en met een zeer fraaie tik kwam hij zelf op de honken en sloeg Kenny en Gijs binnen. Ook Mark en Michael H wisten het honk te bereiken en alle drie de honken waren dus loaded, Cedric wist nog op de honken te komen maar helaas sneuvelde Rune op een zeer discutabele beslissing van de scheids , uiteraard ff om commentaar gevraagd uiteraard tegen beter weten in maar dat hoort er nu allemaal bij he guys. Daarna ging Michael Z met drie slag uit en stonden we op een riante voorsprong van 0 tegen 5.

Helaas wisten de Islanders ook de honken te vinden, deze boys staan natuurlijk niet voor niks als eerste, met twee maal vier wijd, een paar honkslagen en een geraakt werper konden zij deze inning ook afsluiten met vijf punten en was onze keiharde winst weer kwijt. Ondanks een zeer fraaie vangbal van Dillan op het tweede honk, deze bal ging zo ontzettend laag over de grond dat een Laaf zijn puntmuts eraf zou worden geslagen, deze bal was hard en zoals gezegd laag maar heel mooi gepakt door Dillan. Dit was een zware inning voor de boys maar ook hier moeten ze mee leren omgaan en dit maakt ze alleen maar sterker want door met hun koppie te baseballen leren ze dit te verwerken.

In onze vierde inning wist allen Kenny een punt te scoren door met vier wijd op het eerste honk te komen en door een waanzinnig harde klap van Gijs in het buitenveld kon Kenny scoren en kwam Gijs op het tweede honk, helaas konden we niet verder uitlopen.
Door een aantal fouten van ons door zowel binnen – als buitenveld konden de Islanders twee punten scoren en stonden we nu tegen een achterstand aan te kijken.

Onze vijfde inning begon zeer sterk door een ouderwetse stootslag van Mark , het was er weer een uit het boekje en met een fraaie Pling, dat is zo een mooi geluid als je dat hoort van Mark, kwam hij met een sprint weer veilig op het eerste honk, helaas door een mooie bal van Michael werd hij uitgetikt op het tweede honk en daarna gingen Cedric en Tom helaas uit.
Hierna hadden de Islanders wederom een goede inning en konden zij vier punten verder op ons uitlopen.

De zesde inning was echt een adembenemende inning voor Zwijndrecht en alle spanning en opgekropte emotie kwam er in die inning uit, we begonnen met de top van de slaglijst, Dillan ramde de bal het veld in en door een fout van de tweede honkman kwam hij op het eerste honk, het was het begin van een inning die zijn weerga niet kent de hele dugout maakte een leven als een oordeel en iedereen werd luid toegeschreeuwd door ons maar ook door de fans die mee waren gereisd naar Oude Tonge, Shane zorgde ervoor dat hij met een fraaie tik Dillan verder bracht en zelf op het eerste honk kon komen. Kenny ramde de bal ver het buitenveld in waardoor hij op twee terecht kwam en Dillan en Shane binnen konden komen. Gijs zorgde ervoor dat Kenny op drie kwam maar ging helaas zelf uit door actie van kort naar eerste honk. Daarna ramde Rune de bal richting derde honk maar door een fout kon Kenny ook binnen wandelen Daarna ramde Mark de bal het veld in en kon Rune over de plaat wandelen, door een aangooi van de catcher naar tweede honk die niet goed verwerkt werd kon Mark naar het derde honk sprinten en hij was te moe om een sliding te maken zei hij.
Michael H kwam op eerste honk door vier wijd en Cedric zorgde ervoor dat Mark kon binnenkomen en Michael H op tweede honk kon komen. Vervolgens zorgde onze Tommie ervoor met een fraaie tik dat Michael H over de thuisplaat kon komen en zelf op eerste honk kwam. Helaas ging Dillan uit door aangooi van tweede honk naar eerste honk en blesseerde hiermee zijn schouder helaas, iets teveel met gewichten gespeeld waardoor iets niet goed ging in zijn schouder van de week en door deze rare slag net iets teveel belast.
De laatste inning ging Rune naar de positie korte stop en Gijs mocht even catchen, deze laatste slagbeurt was zenuwslopen voor iedereen we stonden 1 punt voor en let op het volgende gebeurde , de eerste slagman raakte de bal maar die werd goed gevangen door Dillan met zijn slechte schouder maar gewoon doorgaan he alles voor het team,.tweede slagman kwam met vier wijd op het honk en door allerlei steals uiteindelijk op het derde honk de derde slagman krijgt drie slag en de vierde komt met vier wijd op eerste honk, dan krijgt de laatste man ongeveer 7 foutballen te verwerken en de mensen langs de kant durven gewoon niet meer te kijken zo bloody spannend, Ik heb Rob Hulshoff helemaal bleek zien worden en het is maar goed dat hij zijn Teena Men aanhad want hij kon het niet meer aanzien en ging steeds verder lopen met dat goddelijke lichaam van hem. Toen helaas voor ons een harde slag en de bal zeilde net over de hekken een Homerun en de pot was gespeeld,
In eerste instantie teleurstelling alom maar ik moet mijn guys nageven ze hebben echt als leeuwen gespeeld en zijn echt strijdend ten onder gegaan!!!!

De fouten die ze gemaakt hebben zijn in onze laatste slagbeurt weer goedgemaakt maar helaas eind van de rit staan we met nul punten maar jongens thats baseball and thats life!!!!.

Ik wil de zon bedanken en iedereen die naar Oude Tonge is gekomen om ons te steunen, jullie steun betekend echt heel veel voor ons en namens het team wil ik jullie daarvoor echt vanuit de grond van ons hart bedanken!!!!.

Ik hoop jullie as zaterdag om 1430 weer te kunnen spotten op het veld.

Appie