HB2: Zwijndrecht Vs. Seven Hills

Zo beste honkbalvrienden, het was een heerlijke zaterdagmiddag deze juni dag , na een nacht van vele regendruppels kwam het zonnetje rond 1200 uur door het wolkendek heen en voorzichtig raakten de eerste gouden zonnestraaltjes het honkbalveld en softballveld van Zwijndrecht en veranderde alles in een mooi geheel en was het weer heerlijk op de Zwijndrechtse velden.
Het was wel een rare dag voor HB II want we misten namelijk niet 1 of 2 spelers maar 6 spelers!!!!!, zie dat maar eens op te lossen als coach ik wilde deze wedstrijd perse spelen want het inhalen in in het overvolle schema van Zwijndrecht bijna niet in te passen, tenzij we doordeweeks gaan spelen maar daar heeft deze coach geen zin in.

We hadden dus een kleine creatieve opstelling met Brian, Tijme, dave, mick en jeroen, de eerste twee zijn twee oud spelers door iedereen wel gekend en de laatste drie zijn junioren die hun opwachting hebben gemaakt in het tweede team van Zwijndrecht. Bijna vergeten na een afwezigheid van enkele maanden weer terug op het Zwijndrechtse veld, Rune Verkerk, hij had het vorige week zo naar zijn zin dat hij nu weer wekelijks wil spelen en laat ik eerlijk zijn ik ben daar persoonlijk heel blij mee want het geeft mij weer wat ruimte in mijn selectie en weer een speler van de Old School die gewoonweg op vele plekken inzetbaar is in het veld.

Na een goede BP en een aantal hoge ballen gingen we de wedstrijd vol goede moed van start, met Dillan op de plaat begon het feest, na een vier wijd een honkslag en een kleine fout op het derde honk had de tegenstander het veld snel vol gelukkig maakte, gelukkig maakten Gijs, Rune en Dave een puike vangbal waardoor de achterstand minimaal was namelijk 3 puntjes, geen man overboord zou je denken.
Dillan mocht weer openen met een fraaie honkslag en voor we met onze ogen konden blinken stond hij alweer op het tweede honk, helaas ging Tom uit door 3-slag en Tijme zijn return werd gevangen door de korte stop. Gelukkig met heel veel geluk knalde Gijs de bal echt ver in het midveld en met een beetje grabbelen viel de bal weer uit de handschoen van de buitenvelder waardoor Dillan kon scoren en Gijs op het tweede honk terecht kwam. De opening van Jeroen was heel simpel en gewoonweg goed met een lekkere droge knal roste hij de laag het binnenveld uit en kon Gijs scoren en Jeroen kwam door zijn tik op het eerste honk, helaas ging Brian uit door vangbal van de derde honkman.

Tweede inning verliep snel er kwam een slagman op de honken doordat hij voor zijn fli……. Werd gegooid door Dillan, dat is het mooie aan Dillan als hij je niet mag dan is het gewoon Boem , kledder ,
Hahaha nee hoor geintje het was gewoon een beetje pech dat kan iedereen overkomen maar wat ik wel even kwijt wil hoe hij ook gooit en ook al heeft hij tegenslag Dillan blijft altijd lachen en heel rustig op de plaat er moet iets heel geks gebeuren wil je hem van slag krijgen daar. Dat is een van zijn goede eigenschappen hij laat zich niet gek maken. De slagman daarna kreeg gewoon drie slag aan zijn broek en de volgende kwam met vier wijd op de honken, deze slagman sneuvelde echter door ouderwets teamwork tussen Gijs en Tijme, actie korte stop en tweede honk, waardoor we een speler op het eerste honk hadden, deze dacht even een honk te kunnen stelen maar hij vergiste zich in de snelheid van onze pitcher die gooide aan op Tijme en de derde nul was een feit.
Helaas bleef onze slagbeurt ook zonder punten, Dave en Dillan wisten het honk te bereiken maar helaas gingen Rune, Cedric en Tom uit en stonden we nog steeds op een punt achterstand. De innings gingen wel heel erg snel en dat was wel leuk voor de wedstrijd er gebeurde van alles in een zeer korte tijd.

De derde inning was snel voorbij voor de zeven heuveltjes een bal die hard terug kwam op de pitcher werd uitstekend verwerkt en Dillan gooide hem mooi naar Brian, daarna een vangbal door Jeroen in het verre middenveld en een actie van Tijme naar Brian ook weer een ouderwets onderonsje en we konden weer gaan slaan.
Het begon goed door een fraaie honkslag van Tijme en die stond op het eerste honk maar door een hoge bal van Gijs in het binnenveld kregen we een dubbel om ons oren en helaas ging Jeroen uit door een vangbal van zijn collega middenvelder.

Vierde inning ging ook heel snel , door een fraaie vangbal van Brian, actie van wederom Tijme naar Brian en weer een drie slag konden we weer gaan wisselen en nu maar hopen op een goede slagbeurt van onze jongens.
Brian kwam met een hoge stootslag op het eerste honk, hij was niet mooi maar wel heel effectief, daarna door een doorgeschoten bal kon Brian naar het tweede honk wandelen. Rune kwam op het honk door een vier wijd, daarna een goede tik van Dave die voor twee punten zorgde en zelf op drie uitkwam. Helaas ging Cedric uit door een vang 4. Dillan kwam met een fraaie tik op het eerste honk en Tom zorgde ervoor dat Dillan op drie kwam helaas ging Tom uit door actie van kort naar eerste honk, Tijme roste de bal weer in het linksveld en kwam op de honken en Tijme speelde alsof hij nooit was weggeweest want met een snelle steal stond hij weer op twee, door een verkeerde aangooi van de catcher naar tweede honk kon Tijme weer als een jonge god over het gravel sprinten en de thuisplaat bereiken. Gijs sloeg weer eens een honkslag en met twee steals stond hij klaar op het derde honk om weer een puntje te scoren, helaas door een hoge bal van Jeroen was de inning voorbij die werd gevangen door de linksvelder maar met een voorsprong konden we weer verder.

De vijfde inning begon met een pitcherwissel, Rune nam het pitchen over van Dillan en langzaam kwam Rune weer in zijn ritme, ondanks de twee maal drie slag kregen we deze inning toch vijf punten tegen en keken we tegen een achterstand aan. Helaas konden wij deze inning niet verder uitlopen en bleven we tegen een punt achterstand aankijken.

De zesde inning begon, we waren al aardig uitgelopen en de mannen van HB III zaten al vol smart te wachten maar helaas waren wij nog druk bezig met onze game en gestaag gingen we verder de zeven heuveltjes konden nog 1 punt scoren en wij mochten nog 1 keer proberen om erover heen te komen.Helaas mocht het niet zover komen , een vier wijd van Tijme werd het honk wel gevuld maar helaas gingen Gijs en Mick met drie slag uit, Brian kwam eveneens met vier wijd op het eerste honk en helaas ging ook Rune uit met drie slag, einde wedstrijd, einde verhaal , geen punten.

Ik wil onze gastspelers nog bedanken voor vanmiddag , zij hebben er toch voor gezorgd dat deze game door kon gaan.
Helaas kan het niet altijd zo gaan als vorige week maar ik beloof dat we as zondag om 1000 uur weer gaan knallen tegen de Rowdies, het zal zwaar worden op de zondagochtend maar we moeten ervoor gaan want ik wil op de tweede plaats eindigen dit seizoen.
Dit was het dan maar weer,

Groetjes van Appie en toedeledokie tot op het honkbalveld want je weet ondanks verlies is het toch altijd gezellig bij HB II, dit komt natuurlijk niet alleen door de voortreffelijke coaching door mijzelf Jan van Es en Rob Hulshoff maar ook door onze trouwe toeschouwers die echt wekelijks komen kijken en ons aanmoedigen als we het even nodig hebben.

Uiteraard ook door de spelers die zorgen toch altijd weer voor fraaie acties soms waaanzinnig mooi maar soms ook waaanzinnig ietsje minder maar guys thats Baseball, somethimes you win somethimes you lose.

Appie