Trainingen van meidenteam gestart

De nieuwste groep binnen onze club is de meiden softbalgroep (12-16 jaar). Een van de initiatiefneemsters, de 33 jarige speelster van ons 3e damesteam, Suzanne Snikkers, signaleerde dat er binnen het grote aantal vrouwen dat zich de laatste tijd als lid heeft aangemeld er een flink aantal nog in de softbal-meisjesleeftijd vallen. ‘Het leek me beter om deze jonge meiden een aparte status te geven. Zo kunnen we bouwen aan een meidenteam. Iets dat in jaren niet meer is voorgekomen bij HSV’ aldus Snikkers. Samen met Romy Vitters (29), die ook uitkomt in ons 3e damesteam trok Snikkers de stoute schoenen aan en formeerde een meidenteam.

Voor Snikkers zijn het de eerste stappen in de trainerswereld. Toch ziet ze dat niet als een probleem. Snikkers:’ Het is onwijs leuk om te doen en kijk daarbij met plezier terug aan mijn jeugdtijd bij HSV waar ik een hele leerzame en leuke tijd heb gehad. Ik probeer dat nu ook over te brengen op deze meiden’. Eén van deze meiden is haar dochter Jewel, die noodgedwongen bij de dames geplaatst moest worden omdat er nog geen leeftijdsgenoten speelden. Ook zij is heel blij met het initiatief van haar moeder:’ Ik ben heel blij dat er nu een aparte groep is en dat er steeds meer bijkomen. Mijn droom is om in het nieuwe seizoen met een meidenteam in de competitie uit te komen’.

Romy Vitters neemt als trainster van een hockeyteam al flink wat ervaring mee als trainster: ’Ik heb 4 jaar lang een jeugdteam getraind en zelf gehonkbald. Na een break van 10 jaar ben ik nu teruggekomen op het oude nest bij het 3e softbalteam van de club. Mijn motto bij het trainen van jeugd is het op speelse wijze bijbrengen van een best moeilijk spelletje. Dat gaat ons zeker lukken. Onze grootste uitdaging is training op maat te bieden. Iedereen is welkom om mee te doen. Daarvoor moet je een beetje stoer zijn en teamspirit hebben. De rest leren wij je wel’. De beide dames worden ondersteund door Ramon Snikkers (34) en Rodney Batenburg (21) zodat de technische staf al helemaal gevormd is. De trainingen van the Red Bengels, want zo hebben Vitters en Snikkers hun team genoemd, vinden plaats op maandagavond van 19.00 – 20.30 uur. Meer informatie is te vinden op de facebookpagina van the Red Bengels.

foto voor website