Update Corona

Het bestuur heeft besloten zich aan te sluiten bij onderstaande berichtgeving van onze bond en NOC*NSF.

Ook willen wij nog specifiek benoemen dat onze ALV as vrijdag 13 maart ook verzet zal worden.
De datum hiervoor zal zodra bekend, spoedig gedeeld worden.

De KNBSB heeft besloten alle oefenwedstrijden tot 31 maart, waarvoor KNBSB-officials aangesteld waren, af te gelasten. Daarnaast adviseert de KNBSB verenigingen om oefenwedstrijden die zij zelf ingepland hadden af te gelasten of uit te stellen. Aanleiding voor deze beslissing zijn de maatregelen genoemd tijdens de persconferentie op donderdagmiddag 12 maart van minister-president Rutte, minister Bruins en directeur Jaap van Dissel van het RIVM rondom COVID-19.

Eerder deze week werd al besloten om alle wedstrijden in Noord-Brabant af te gelasten, maar het RIVM en de regering kwamen vandaag met nieuwe maatregelen en ook onze overkoepelende sportbond NOC*NSF adviseert om alle sportevenementen en -wedstrijden te schrappen tot het einde van deze maand.

Bericht NOC*NSF:
De Nederlandse sportwereld ligt de komende weken stil. Sportkoepel NOC*NSF adviseert donderdag haar leden alle evenementen, zowel in de profwereld als de amateurwereld, niet door te laten gaan. De reden is de uitbraak van het coronavirus en de nieuwe maatregelen die donderdag in Nederland zijn aangekondigd.

Naast de sportwedstrijden zelf is het beter ook alle andere clubbijeenkomsten in de sportwereld uit te stellen, aldus NOC*NSF. Daar vallen trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook onder.

“Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund. Wat aan het begin van de week het advies was voor Noord-Brabant, geldt nu tot en met 31 maart voor heel Nederland”, aldus de sportkoepel.