Van de Voorzitter 🔨

Ongeveer drie kwart jaar geleden zaten we aan de bestuurstafel te vergaderen toen bij de rondvraag niet geheel onverwacht werd verteld door Theo dat hij nu toch echt ging stoppen met zijn functie in het bestuur. We hadden dit wel aan zien komen, maar wat moeten we zonder Theo ?  Gelukkig gaf hij na zijn voor hem verlossende woord ook aan dat hij bereid is om op de achtergrond nog steeds actief te zijn voor bepaalde zaken, zijn opvolger had hij ook al geregeld, maar ook voor Peter heel fijn te weten dat hij altijd een beroep op hem kan doen indien nodig.

De rondvraag ging verder en als laatste is het altijd aan de voorzitter om nog wat kleine dingen te melden. Alleen in dit geval kwamen er woorden uit zijn mond die ons toch wel erg verraste. Ook hij kondigde voor het begin van het nieuwe seizoen zijn aftreden aan. En nu?????

Geen Gerard, geen Theo… meer dan 50 jaar honk- en softbal kennis zomaar weg.  Gerard gaf aan dat hij geen vervanger had en dat er een select gezelschap van het bestuur zijn opvolger moesten gaan zoeken, wat een opdracht en vooral hoe?  Na de vergadering gingen Gerard en Theo eerder weg, zodat de rest van het bestuur deze nieuwe taak konden bespreken. De avond kon al niet gekker toen vervolgens alle ogen op mij gericht waren en er min of meer door de wedstrijdsecretaris werd gezegd dat dat de functie van voorzitster voor mij moest worden! Lachend wuifde ik dat weg totdat ik later die avond ook nog gebeld werd door onze penningmeester met zijn beste pleidooi ooit waarom ik de beste kandidaat zou zijn voor de functie als voorzitter van HSV Zwijndrecht.

Compleet overrompeld met het alle lieve dingen die gezegd waren gingen de weken voorbij. Regelmatig werd mij de vraag gesteld of ik er al klaar voor was om de nieuwe voorzitter te worden. Ik ging een gesprek aan met Gerard. Daarna werd me veel duidelijk.. en besloot ik vol overgave toe te geven aan de vraag van het bestuur en de functie van voorzitter te accepteren.

Zoals het hoort stond de vacature ook open voor alle leden van de club om zich aan te melden. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering, welke overigens heel goed bezocht is, werd de hamer officieel overgedragen aan mij. Het was een mooi en bijzonder moment.

De eerste weken werd er door de jeugd regelmatig gekscherend gezegd: ”Goedemiddag, mevrouw de voorzitter” of “Sssstttt de voorzitter is erbij”, waarop ik dat altijd lachend wegwuifde en ze duidelijk vertelde dat ik nog steeds gewoon Katja ben en niet van naampjes houd. Op het moment dat het nodig is zal ik optreden als voorzitter en de belangen van de club altijd voorop stellen.

Het seizoen is weer begonnen en zoals ook daarvoor ben ik ook betrokken bij alle teams, let ik op uitslagen en zal ik ook regelmatig achter het hek te vinden zijn. Niet omdat ik de voorzitter ben, maar omdat ik van het spelletje en van de club houd… mijn roots liggen hier en ik hoop hier nog vele jaren te mogen komen en te genieten. Ook ben ik nog steeds coach/trainer van de honk- en softbal aspiranten en hoop ik samen met de ladies van dames 1 nog heel wat punten binnen te halen voor HSV Zwijndrecht.

Als laatste wil ik graag nog benadrukken dat als er iets is, of als iemand wat kwijt wil, spreek me aub aan of indien gewenst stuur me een mail op voorzitter@hsvzwijndrecht.nl laten we ervoor zorgen dat we nog steeds de gezellige vereniging zijn, waar iedereen zich thuis voelt.

Katja van Elten